bestwifibg1
Beste WiFi door beste technologie!
Shadow

Unieke WiFi Technologie

BeamFlex

Ruckus WiFi onderscheidt zich met haar gepatenteerde Smart Wi-Fi antenne technologie. Een onderdeel van die technologie is BeamFlex.

De BeamFlex technologie zorgt ervoor dat de richtantennes in de Ruckus Access Points in verschillende patronen worden opgeschakeld om het ideale pad te creëren richting de gebruikers. Deze slimme antennes luisteren naar waar de gebruikers zich in de locatie bevinden en zenden hier het Wi-Fi signaal naar toe. Zo wordt voortdurend het meest optimale pad richting de gebruikers verstuurd. BeamFlex is de eerste Adaptive Antenne technologie die zowel het bereik, doorvoersnelheden en netwerkcapaciteit maximaliseert.

BeamFlex+ is een verbeterde versie van BeamFlex. BeamFlex+ biedt adaptieve ondersteuning aan mobiele apparaten. BeamFlex+ stelt antennes in staat zich aan te passen aan de oriëntatie van het clientapparaat, naast de locatie van het clientapparaat. Deze slimme antennes houden bovendien rekening met veranderingen in de omgeving. Met BeamFlex+ kunnen er meer gebruikers op één access point. Daarnaast zijn de Wi-Fi signalen sterker op langere afstanden, omdat er mindere storingen zijn.

BeamFlex is niet het zelfde als beamforming, waarbij BeamFlex de antenne de richting aanpassen aan de locatie van het apparaat en beamforming werkt via radio signalen. Ruckus combineert beide technologieën van beamforming en BeamFlex om de maximale prestatie mogelijk te maken. BeamFlex heeft wel zijn voordelen zo werkt BeamFlex met elke 802.11 standaard client en beamforming heeft een 802.11ac client nodig. Ook is de BeamFlex accurater in de juist locatie van het apparaat zoeken, dit verminderd de storing met andere radio stralen.

ChannelFly

Een andere gepatenteerde technologie is ChannelFly. Dit is een dynamisch algoritme, dat gebruik makend van de actuele kanaalactiviteit, de kanaalcapaciteit kan sturen op basis van de gemeten doorvoer naar de client devices. Ten opzichte van klassieke kanaalselectie technieken verbetert ChannelFly de doorvoercapaciteit, in drukke omgevingen, met 60%

ChannelFly is speciaal ontwikkeld om aan de groeiende vraag naar betrouwbare Wi-Fi prestaties binnen drukke RF-omgevingen te voldoen. ChannelFly is ontwikkeld op basis van ervaringen uit het verleden met carrier WLAN oplossingen, waar access points goede capaciteit moeten leveren in drukke omgevingen en kanalen vaak druk bezet zijn. Met ChannelFly worden alle beschikbare kanalen onderzocht en op basis van beschikbare capaciteit worden de apparaten toegewezen aan beschikbare kanalen.

SmartMesh

SmartMesh is de eerste Wi-Fi meshing aanpak die de gerichte antennetechniek, geavanceerde RF-routing en een gecentraliseerd beheer combineert.

Hierdoor kunt u tegen lagere kosten een WLAN netwerk realiseren, zonder de unieke betrouwbaarheid van Ruckus Smart Wi-Fi te verliezen.

Met SmartMesh reduceert u omslachtige RF planning en kostbare kabel backhau, omdat ethernetbedrading niet langer noodzakelijk is om individuele access points met elkaar te verbinden.